Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in include_once() (regel 3492 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

Scheiding

Een echtscheiding betekent vaak een emotionele periode, waarin ontzettend veel moet worden geregeld. Wanneer u samen minderjarige kinderen heeft zal onder andere een ouderschapsplan moeten worden opgesteld waarin de gevolgen van de scheiding voor de kinderen worden geregeld.

Over het algemeen is ook aan te raden om duidelijke afspraken te maken over alle financiële gevolgen van de scheiding, zoals de verdeling van de spullen, de alimentatie en het pensioen. Dergelijk afspraken kunnen worden vastgelegd in een convenant.

Indien u het samen grotendeels eens bent over de gevolgen van de scheiding kunt u samen een advocaat inschakelen om de scheiding voor u af te handelen. Het is raadzaam het ouderschapsplan en met name het convenant onder begeleiding van de advocaat op te maken. De advocaat kan bijvoorbeeld de alimentatie berekenen en heeft ervaring met bekende valkuilen die u als leek mist. De valkuilen zijn overigens talrijk en kunnen grote gevolgen hebben. Advocatenkantoor Kloppenburg kan u bijstaan bij een zogenaamde scheiding op gezamenlijk verzoek.

Het komt uiteraard voor dat het opstellen van een ouderschapsplan of convenant niet direct mogelijk blijkt omdat echtgenoten nog teveel verschillen over de gewenste inhoud. U kunt dan de proberen door middel van een mediator de geschilpunten alsnog weg te nemen. Advocatenkantoor Kloppenburg kan voor u deze begeleiding en bemiddeling bieden.

Helaas komt het ook voor dat partijen ondanks diverse pogingen het toch niet eens worden over de gevolgen van de scheiding. Een procedure op tegenspraak is dan noodzakelijk. Een van de partijen kan dan bij de rechter een zogenoemd eenzijdig echtscheidingsverzoek indienen, desgewenst met nevenvoorzieningen. De nevenvoorzieningen kunnen betrekking hebben op de kinderen, de partneralimentatie of de verdeling van de gemeenschap. Bij de kinderen kan bijvoorbeeld de hoofdverblijfplaats, de kinderbijdrage of de zorg- of contactregeling ter discussie staan. Bij de verdeling stat vaak ter discussie wat er met de woning moet gebeuren of hoe de spullen moeten worden verdeeld. Het kantoor kan u uiteraard bijstaan in een dergelijk scheidingsprocedure op tegenspraak. Bij een dergelijke procedure op tegenspraak wordt de term vechtscheiding nog al eens gebruikt.