Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in include_once() (regel 3492 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

TOM zitting

De officier kan ook besluiten u uit te nodigen voor een zogenaamde Tom-zitting. Tom staat dan voor Transactie Openbaar Ministerie.  Op een TOM-zitting kan een officier van justitie een verdachte een taakstraf (een werkstraf of een leerstraf) of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden. Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt maar de officier van justitie die een straf aanbiedt. Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet naar behoren uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard voor de rechter.

Het is raadzaam na ontvangst van een oproep voor een Tom-zitting direct contact met ons op te nemen. De advocaat kan u adviseren om het voorstel al dan niet te accepteren en ook met de officier van justitie in onderhandeling treden over het voorstel. Het aanvaarden van het voorstel houdt een erkenning van het strafbare feit in en kan dus invloed hebben op het verkrijgen van een verklaring omtrent het gedrag.